Har du signalproblemer på enkelte kanaler, eller faller kanalene raskere ut ved dårlig vær, er det på tide med en etterjustering av parabolantennen.

Selv om parabolantennen ble godt festet i fjor, og har stått «urørlig» siden, kan det være behov for en finjustering i år. Parabolen påvirkes av vind, snø og gravitasjon som over tid kan føre til at man får gradvis dårligere signal på flere av kanalene man abonnerer på.

Trenger du hjelp til å justere parabolen?

Om du ikke ønsker å gjøre det selv, kan vi også tilby hjelp til justering av parabol til kun 499 kroner. Etterjusteringen dekker retting på eksisterende parabolanlegg - ta kontakt med oss på 06090 for å bestille.
Dersom du har behov for å flytte antenne, legge om på kabler eller liknende vil dette komme som tillegg.

Tips for etterjustering

  • Parabolen kan ha seget ned og bør derfor siktes litt høyere.
  • Vind påvirker ofte parabolen slik at den endrer posisjon sideveis.
  • Kombinasjonen opp og til en av sidene, er ofte det som skal til for å få et bedre signal.

For mer informasjon kan du se i vår monteringsveiledning

 

Ingen kanaler tilgjengelig

Mister man plutselig signal på alle kanalene, er det sjelden justeringen av selve parabolantennen som er årsak. Da kan det være verdt å sjekke om det kan være:

  • Brudd på signalkabel eller kontaktproblemer<
  • Ødelagt mikrobølgehode på parabolantennen
  • Feil innstillinger i menyen på dekoder

 

Svart skjerm

Mange opplever svart skjerm på tv-en på hytta når de har vært borte, med en melding om manglende abonnementsrettigheter. Dette er helt normalt da programkort som ikke jevnlig er i bruk mister månedsoppdateringen.

Har man gode signaler er det tilstrekkelig å slå på dekoderen, skru på NRK1 og vente til bildet dukker opp. Normalt tar dette kun noen få minutter.

Dersom kort og dekoder mangler en såkalt pairing-melding (oppstartsmelding som parrer kort og dekoder sammen), kan oppdateringen ta litt lengre tid. Har du likevel ikke fått bilde i løpet av to-tre timer må du ringe oss på telefon 06090.

Fra tid til annen skifter flere av våre tv-kanaler kanalplass grunnet nye kanaler i programtilbudet vårt. For å oppdatere kanallisten og få tilgang til de nye kanalene må du gjennomføre et kanalsøk på din dekoder. Oversikt over oppdaterte kanalplasseringer finner du her.