Ønsker du å montere parabolantennen selv kan du følge instruksene på disse sidene. Vær oppmerksom på at montering av parabolantenne krever at du fører kabler gjennom yttervegg da antennekabelen må føres fra antennen og inn til dekoderen.

Det er svært viktig at parabol­antennen monteres korrekt. Feilmontering fører til at man ikke får bilde på kanalene.

Det finnes mange hjelpemidler for deg som ønsker å montere parabolantenne selv, både på internett og egne applikasjoner for mobiltelefoner.

Begge verktøyene nevnt nedenfor krever at du velger riktig satelitt. Canal Digital benytter seg av satelittene Thor 5 og Thor 6.

Hjelpemidler for å finne riktig satelitt

dishpointer.com* er en eksternSkjermdump av SatFinder app'en for iPhone nettside som viser det retningen parabolantennen skal peke i forhold til adressen du oppgir. Her vil du enkelt se om det er hindringer i veien for en parabolantenne.

SatFinder* er en app for iPhone som hjelper deg til å finne riktig satelitt og posisjon ved å benytte seg av de forskjellige funksjonene i iPhone.

Satellite AR* er en app for Android telefoner som hjelper deg å finne riktig satelitt ved å peke kameraet på telefonene/nettbrettet mot himmelen.

Disse verktøyene er kun ment som hjelpemidler og vil ikke garantere at parabolen blir nøyaktig innstilt. Du vil måtte gjøre fininnstillinger for å få gode signaler.

*) Canal Digital Norge påtar seg ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider. Disse tjenestene er ikke utprøvd eller godkjent av oss, men kun enkle hjelpemidler. For optmiale signaler kreves en montør med riktig verktøy og instrumenter.

Før monteringen bør selve parabolskålen kontrolleres.

  • Parabolantennen må være helt fri for skader. Overflaten skal være slett og uten buler.
  • Mikrobølgehodene (LNB-ene) skal vende mot parabolantennen (se bilde). 

Bildene i denne instruksjonen kan fravike noe fra den antennen/monterings­utstyret som medfølger i din pakke.

Før du starter monteringen, er det viktig at du har hjelpemidlene (verktøyet) du trenger. Normalt vil du trenge:

  • 10mm Fastnøkkel/pipenøkkel (For montasje av skål til justeringsbrakett)
  • 13mm Fastnøkkel/pipenøkkel (For montasje av skål til veggfestet og montasje av veggfeste på vegg.)
  • Stjerneskrutrekker
  • Avbitertang og skarp kniv for kutting av kabel og fjerne kabelisolasjon